Risteilyille vahva suositus koronapassista – käytännössä ei tarkisteta

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen Varustamot ry on useiden Suomessa operoivien varustamojen kanssa päättänyt suosittelevansa matkustajille vahvasti koronapassin käyttöä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Koska kyseessä on vain suositus, ei koronapasseja tulla käytännössä tarkistamaan Suomesta laivaan nousevilta. Nykyinen lainsäädäntö ei nimittäin sitä mahdollista. Suositus astuu voimaan perjantaina 3. joulukuuta.

Ruotsissa ja Virossa lainsäädäntö mahdollistaa koronapassin vaatimisen matkustajilta. Tallink Silja ilmoitti taannoin vaativansa koronpassia Tukholmasta matkustaville joulukuun ensimmäisestä päivästä lähtien. Myös Ruotsin ja Maarianhaminan välillä kulkevalla Viking Cinderellalla vaaditaan jatkossa koronapassi.

Vaikka varustamoilla ei ole Suomessa mahdollisuutta kysyä matkustajilta koronapassia, on tilausristeilyjen matkanjärjestäjillä oikeus tehdä niin. Näin on jo menetelty syksyn ainaka joillain tilausristeilyillä.