Hyviä uutisia! Kotimaan hotelliöitä enemmän kuin ennen koronakriisiä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaiset ovat matkustaneet ahkerasti kotimaan sisällä. Tämä näkyy Tilastokeskuksen julkaisemista lukemista, joiden perusteella suomalaisten yöpymiset majoitusliikkeissä ylittivät lokakuussa koronakriisiä edeltävän tason.

Yöpymiset lisääntyivät vuoden 2019 lokakuusta 18 prosentin verran. Tämän vuoden aikaisempina kuukausina yöpymisten määrä on jäänyt jälkeen toissa vuoden lukemista. Poikkeuksen muodosti vilkas heinäkuu.

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset putosivat lokakuussa 54 prosentilla kahden vuoden takaisiin lukemiin verrattuna. Tämä painoi yöpymiset kaikkiaan prosentin verran toissavuotisia määriä alemmas.

Kotimaiset vapaa-ajan yöpymisiä tapahtui jopa 36 prosenttia enemmän kuin lokakuussa 2019. Työmatkoilla olleiden suomalaisten yöpymiset sen sijaan olivat kahdeksan prosenttia matalammalla tasolla. Tämä näkyi erityisesti Uudenmaan yöpymisten vähentymisessä.