Muistatko pernaruton? Nyt siitä tehtiin piinaava draamasarja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

National Geographic -TV-kanavalla alkava jännittävä draamasarja The Hot Zone: Anthrax. Sarja seuraa FBI:n asiantuntijaryhmää, joka jäljittää vuoden 2001 pernaruttokirjeiden lähettäjää. Toimittajille ja poliitikoille Floridassa, Washingtonissa ja New Yorkissa kohdistetut kirjeet tappoivat viisi ihmistä ja aiheuttivat paniikkia.

The Hot Zone: Anthrax paneutuu vuoteen 2001, jolloin 9/11-iskujen jälkeen Amerikkaa kohtasi uusi hyökkäysaalto – pernaruttokirjeet. Kuusiosainen, tositapahtumien inspiroima draamasarja seuraa FBI:n erikoisagenttia, joka jäljittää tappajaa ja löytää itsensä keskeltä psykologisen sodankäynnin vyyhtiä.

Tapahtumista kerrotaan agentti Matthew Rykerin (Daniel Dae Kim, mm. Lost, Hawaii 5-0, Stowaway) ja tohtori Bruce Ivinsin (Tony Goldwyn, mm. Lovecraft Country, Scandal) rinnakkaisten tarinoiden kautta. Ryker, mikrobiologiaan erikoistunut FBI-agentti, riskeeraa uransa saadakseen esimiehensä uskomaan, että Yhdysvallat on jälleen hyökkäyksen kohteena – vain kolme viikkoa 9/11-iskujen jälkeen.

Ivins on mikrobiologi, joka osallistuu pernaruttomurhaajan jahtiin ja tekee tiivistä yhteistyötä FBI:n kanssa. Useiden väärien johtolankojen jälkeen jutun tutkijat alkavat päästä järkyttävän totuuden jäljille.