Poliisi muistuttaa: Autoilija ei saa tehdä talvella tätä karua virhettä

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Talvi on tullut ja suomalaiset ovat huristelleet pakkassäässä ajoneuvoillaan. Monella on malttia liikenteessä tarpeeksi, mutta sitä sopisi löytyvän myös ennen liikkeelle lähtemistä. Auto tulee puhdistaa ja moottori esilämmittää.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos muistuttaa ajoneuvolain vaativan, että kuljettajalla tulee olla liikenteessä riittävä näkyvyys niin eteen, sivulle kuin taaksekin. Auton ja lasien puhdistukseen on syytä varata riittävästi aikaa. Tuulilasin ja muidenkin ikkunoiden huolellinen puhdistaminen tulee tehdä ennen liikkeelle lähtöä.

– On hyvä muistaa, että liikenteessä on muiden ajoneuvojen lisäksi myös suojaamattomia tienkäyttäjiä. Jos näkyvyys autosta ulos on heikko, voidaan asiaa tarkastella jopa liikenneturvallisuuden vaarantamisena, muistuttaa komisario Asko Sartanen.