Sideways-festivaali paljasti ensi kesän artistikiinnityksiä – lähes 30 nimeä Suomesta ja ulkomailta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingissä järjestettävässä Sideways-tapahtumassa nähdään jälleen ensi kesänä iso katras eri lajityyppien artisteja Suomesta ja maailmalta. Festivaali järjestetään Nordis-jääkiekkokaukalolla 16.-18. kesäkuuta.

Sideways-lavoilla nähdään ensi kesänä muun muassa suomalaisen Circlen ja brittiäisen Richard Dawsonin yhteisesiintyminen, kanadalainen laulaja-lauluntekijä Mac DeMarco, Skotlannin post rock -ylpeys Mogwai, yhdysvaltalainen indierock-yhtye Big Thief ja kanadalaismuusikko Caribou. Ulkolaisia ensimmäisiä kiinnityksiä edustavat myös Molchat Doma, Oneohtrix Point Never, Passenger, Yves Tumor & Its Band, Dry Cleaning ja Ryley Walker.

Oranssi Pazuzu, K-X-P ja Circle -jäsenistä koostuva Haunted Plasma esiintyy Sidewaysissa ensi kertaa elävän yleisön edessä. Muita kotimaisia julkistuksia edustavat Vesta, Ruusust, Maustetytöt x Agents, Vesala, Yeboyah, Arppa, F, Uusi Fantasia, Jesse Markin, Kissa, Malla, Pambikallio, Rosa Coste ja Yona.

Sidewyas-festivaalissa tarjoillaan ensi kesänä myös pelkästään kasvisruokaa niin yleisölle, esiintyjille kuin henkilökunnallekin. Tapahtumaan tulee myyntiin erä 3 päivän lippuja 135 euron erikoishintaan torstaina 9. joulukuuta. Myöhemmin kolmen päivän lippujen hinta nousee 145 euroon.