Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne käynnistyy – Venäjälle pääsee vain negatiivisella todistuksella

Matkailu · Terhi Piiroinen

Keväästä 2020 tauolla ollut Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne käynnistyy jälleen. Helsingin ja Pietarin välillä kulkeva Allegro liikennöi 12. joulukuuta alkaen maanantaista sunnuntaihin kaksi vuoroa päivässä molempiin suuntiin.

Venäjälle voivat matkustaa kaikki Suomen kansalaiset, mutta ensimmäisten matkojen odotetaan olevan ennen kaikkea työ- ja asiointimatkoja. Venäjälle matkustettaessa ei ole väliä rokotusstatuksella. Maahan pääsevät ainoastaan terveet ja negatiivisen koronavirustodistuksen 72 tunnin sisällä saaneet matkustajat.

Suomeen vastaavasti pääsee negatiivisen koronavirustestin lisäksi myös rokotustodistuksella tai todisteena alle puolen vuoden sisään sairastetusta koronaviruksesta. Terveystodistukset tarkastetaan junaliikenteessä lipun-, passin- ja viisumin tarkastuksen yhteydessä. Matkustaja vastaa itse todistusten kustannuksista ja hyväksyttävyydestä.

– Junissa ei ole koko pandemian aikana todettu yhtään tartuntaketjua. Toivomme myös jokaiselta matkustajalta vastuullisuutta – matkaan tulee lähteä vain terveenä, korostaa VR:n Venäjän liikenteen johtaja Viktoria Hurri.