Kovimmat pakkaset hellittävät loppuviikosta – sankka lumipyry valtaa maan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koko Suomea koetelleet kovat pakkaset ovat loppuviikosta hellittämässä. Viikonloppuna maahan on saapumassa ennusteiden mukaan lumisadetta, joka voi voimakkaan tuulen vuoksi ilmetä suoranaisena lumipyrynä. Meteorologi Anna Latvala kertoo Forecan blogissa kylmän ilmamassa väistyvän Suomesta perjantaihin mennessä.

Perjantaina päivällä lunta voi sataa Uudellamaalla sekä paikoin Lounais-Suomessa ja Satakunnassa. Lunta saattaa pyryttää perjantain aikana etelässä parista sentistä aina kymmenen sentin tienoille. Hajanainen lumisadealue leviää lauantain vastaisena yönä laajemmin maan etelä- ja keskiosiin ja lopulta kohti pohjoista.

Yli viiden sentin lumisademääriä voi kertyä lauantaina niin etelässä kuin Lapissakin. Etelä- ja keskiosiin leviävässä uudessa hajanaisessa sadealueessa osa lumesta voi tulla myös jäätävänä sateena. Lauantain ja sunnuntaiaamun jäätävien sateiden vuoksi ajokeli saattaa muuttua huonoksi. Päivälämpötila on sunnuntaina enimmäkseen 0-10 pakkasastetta, mutta etelässä ja lounaassa voidaan olla plussankin puolella.