Uusi äitiyspakkaus esiteltiin etuajassa – syynä historiallinen vauvabuumi

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Äitiyspakkauksia on jaettu Suomessa jo vuosikymmenten ajan. Tänä vuonna Kansaneläkelaitos on julkistanut pakkauksen etuajassa koronavuosina nousseen syntyvyyden vuoksi. Pakkaus vaihtuu vuonna 2022 poikkeuksellisesti jo alkuvuodesta. Tuoreessa pakkauksessa on 43 tuotetta, seitsemän vähemmän kuin viime vuonna.

Sen sijaan tuotteiden laatuun ja ekologisuuteen on Kelan tiedotteen mukaan panostettu. Kahdessa pakkauksen bodyssa on jatkopalat ja kaikissa housuissa pitkät käännettävät resorit lahkeissa, mitkä lisäävät vaatteiden käyttöikää. Kela järjesti tänä vuonna äänestyksen makuupussin ja haalarin kuoseista. Makuupussia koristaa nyt yleisöääniä eniten kerännyt norppakuvio ja haalaria puolestaan Muumiteemainen kuvio.

Tämän vuoden äitiyspakkauksessa on jälleen viltti ja aikaisempaa enemmän harsoja niitä koskeineen palautteen ansiosta. Äitiyspakkauksen näyttävän vuodevaatelaatikon ilmeen on suunnitellut Aya Iwaya. Mukana on myös lastenrunoja ja vauvan hierontaohjeet suomen ja ruotsin kielellä sisältävä Ilo Pisaroi! -kirja. Pakkaukseen oikeutetut voivat tilata kirjasta Kelalta myös saamenkielisen version.

Tuore äitiyspakkaus sisältää myös muun muassa housuja, sukkia, lapasia, pussilakanat, hygieniatarvikkeita ja unilelun. Äitiysavustusta alettiin jakamaan Suomessa vähävaraisille vuonna 1937 ja kaikille äideille vuonna 1949. Uusi pakkaus otetaan yleensä käyttöön siinä vaiheessa, kun aikaisemmat on jaettu loppuun.