IS: Alexi Laiho haudattiin viimein – riidat lykkäsivät yli vuodella

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Children of Bodom -yhtyeen keulahahmona tunnetuksi tullut kitaristi Alexi Laiho on kuollut 41-vuotiaana vuosi sitten. Hän oli ennen kuolemaansa kärsinyt pitkään terveysongelmista.

Alexi Laihon uurna on laskettu Helsingin Malmin hautausmaalle vuosi kuoleman jälkeen. Uurnaa ei voitu laskea ennen Laihon amerikkalaisen ex-puolso Kimberly Gossin vastustuksen vuoksi. Pariskunta oli eronnut, mutta avioero ei ollut virallinen.

Myös Alexi Laihon viimeisin puoliso, australialainen Kelli Wright-Laiho olisi halunnut osallistua uurnan laskemiseen, mutta ei saanut matkustuslupaa Australian viranomaisilta koronataudin vuoksi. Kiistat on kuitenkin saatu sovittu Alexin sisko Anna Laihon mukaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Metalliyhtye Children of Bodom soitti viimeiset konserttinsa vuoden 2019 lopussa. Sittemmin Laiho perusti kumppaneineen uuden Bodom After Midnight -yhtyeen.