Tässä Suomen kaupungissa käytetään eniten mobiilidataa – taustalla nuori ikärakenne

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Matkapuhelinoperaattorin tuoreesta Datakronikasta paljastuu, kuinka yhtiön asiakkaat käyttivät mobiilidataa vuonna 2021. Luvuista selviää muun muassa se, missä Suomen kaupungissa käytetään muita enemmän mobiilidataa.

Mobiilidataa käyttivät operaattorin mukaan eniten Jyväskylässä. Jyväskyläläinen asiakas on käyttänyt tänä vuonna keskimäärin 833 megaa mobiilidataa päivittäin, lähes 40 prosenttia enemmän kuin esimerkiksi lahtelainen asiakas. Kärkiviisikkoon mobiilidatan käytössä nousivat myös Vantaa, Tampere, Turku ja Helsinki.

– Yksi selittävä tekijä Jyväskylän erottumiselle Suomen datakuninkaana voi olla kaupungin nuorehko ikärakenne. Opiskelukaupunkina se houkuttelee paljon nuoria aikuisia, jotka käyttävät mobiilidataa valtavasti enemmän kuin vanhempien ikäryhmien edustajat, DNA-yhtiön mobiililiiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan kertoo tiedotteessa.

Dataluvuista paljastuu myös, että alle 30-vuotiaat käyttävät mobiilidataa lähes tuplasti enemmän kuin 30-39 -vuotiaat ja kolminkertaisesti nelikymppisiin verrattuna. Kuitenkin myös vanhemmat ikäpolvet lisäsivät datankulutustaan edellisvuoteen verrattuna. Yli 70-vuotiaiden keskuudessa se kasvoi hurjat 31,6 prosenttia.