Instagramin sisältö muuttuu – toivottu ominaisuus tekee paluun

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagramiin on tulossa monien kaipaama uudistus. Seurattujen henkilöiden julkaisut on lähitulevaisuudessa mahdollista nähdä jälleen aikajärjestyksessä algoritmin valitseman järjestyksen sijaan.

Instagram-syötteen julkaisut näkyivät somepalvelussa alun perin siinä järjestyksessä, missä ne oli julkaistu. Vuonna 2016 Instagram kuitenkin muutti viestijärjestystä algoritmiinsa perustuvaksi. Asia keräsi runsaasti kritiikkiä käyttäjiltä, mutta Instagram ei suostunut taipumaan asiakaskunnan toiveisiin.

Nyt Instagram kertoo tarjoavansa ensi vuoden alusta lähtien käyttäjille erilaisia vaihtoehtoja sen suhteen, missä järjestyksessä julkaisut näkyvät. Yksi niistä on suosikkitilien tuoreimpien julkaisujen priorisointi.

Vielä kesäkuussa Instagramin johtaja Adam Mosseri kertoi blogitekstissä, ettei kronologista julkaisujärjestystä ole tarkoitus palauttaa Instagramiin. Hänen mukaansa kronologisessa syötteessä merkittävä osa julkaisuista jäisi näkemättä Instagramin käyttäjiltä.