Lopeta näiden Rapala-pelastusliivien käyttö – vakava valmistusvika

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rapala-merkkisistä paukkuliiveistä on paljastunut vika, joka mitätöi niiden tarjoaman suojan. Nordmark Suomi Oy on kehottaa tiedotteessa asiakkaitaan palauttamaan paukkuliivit tehtaalle tarkistettavaksi niissä ilmenneiden puutteiden vuoksi.

Liivin valmistajan antamien tietojen mukaan ongelma piilee paukkuliivien hiidipksidipatruunoissa. Osa patruunoista saattaa venttiilivian vuoksi täyttää liivin vain osittäin täyteen, jolloin niistä ei ole apua vaaratilanteissa. Nordmarkin mukaan liivin käyttö tulee lopettaa heti ja tuote palauttaa Rapalan jälleenmyyjälle tai Nordmarkille.

Tarkemmat ohjeet ja lista tuotteiden sarjanumeroista löytyvät yhtiön sivuilta. Liiveistä sarjanumerot löytyvät asettamalla takin tasaiselle pinnalle ja avaamalla niiden oikeanpuoleinen lohko.