Mies avasi iPhonen raottamalla nukkuvan silmäluomia – varasti yli 20 000 euroa

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Monien älypuhelinten lukitus on mahdollista avata esimerkiksi kasvotunnistuksen tai sormenjäljen avulla. Kiinasta kantautuva rikosuutinen kuitenkin paljastaa, miksi perinteiset pääsykoodit voivat olla uutta teknologiaa turvallisempia.

Kiinan Nanningissa asuva Huang-niminen mies vieraili viime vuoden joulukuussa sairaana olleen ex-tyttöystävänsä luona. Huang kertoi halunneensa palauttaa naiselta lainaamansa rahat ja valmisti hänelle ruokaa. Exän nukahdettua mies kuitenkin toteutti todellisen motiivinsa vierailulle.

Huang kiersi naisen iPhonen lukituksen raottamalla hänen silmiään ja käyttäen tällä tavoin kasvontunnistusta. Puhelimen avaamisen jälkeen hän käytti ex-tyttöystäbän Alipay-sovellusta siirtääkseen tämän tililtä itselleen 154 000 renminbiä, eli noin 21 400 euroa.

Huang oli paennut toiseen kaupunkiin, mutta lopulta poliisit löysivät ja pidättivät hänet. 28-vuotias mies oli käyttänyt rahat elinkustannuksiin ja uhkapelivelkojen maksamiseen. Hänet tuomittiin Vice-lehden mukaan kolmeksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan sekä sakkorangaistukseen.