Tampereelle ilmestyy uusi saari – Näsisaaren täyttöä aletaan valmistelemaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereelle ilmestyy lähivuosien aikana uusi saari. Tampereen kaupungin mukaan Näjärveen suunnitellun Näsisaaren täytön valmistelu aloitetaan, sillä korkein hallinto-oikeus ratkaisi täyttölupaa koskevan valituksen.

Tampereen kaupungin tulee Ylen mukaan toimittaa vielä lisäselvyyksiä hankkeen pohjavesivaikutuksista. Tampereen kaupunki kuitenkin kertoo tuoreen päätölsen tarkoittavan sitä, että rakentaminen voidaan jo aloittaa. Uuden ratikkareitin osana toimiasta Näsisaaresta on tarkoitus tulla noin 13 hehtaarin kokoinen.

Saarella suunnitellaan myös asuntoja ja mahdollisesti uimarantaa. Näsisaari olisi tulevaisuudessa osa Hiedanrannan kehitteillä olevaa asuinaluetta, ja asuntoja saarella olisi noin 5 000 ihmiselle. Tampereen kaupungin arvion mukaan Näsisaaren työt voidaan aloittaa helmikuussa 2022. Tekosaarta on suunniteltu vuodesta 2015 saakka.