Kultainen Venla -gaala siirtyy – järjestetään toukokuussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen televisioalan palkintogaala Kultainen Venla on tyypillisesti järjestetty tammikuun puolivälissä. Tänä vuonna tapahtuma järjestetiin kuitenkin koronatilanteen vuoksi vasta toukokuussa, ja samoin käy myös ensi vuonna.

Kultainen Venla oli tarkoitus järjestää Kansallisoopperassa 14. tammikuuta 2022. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Televisioakatemian hallitus on kuitenkin päättänyt siirtää gaalan myöhemmälle kevääseen. MTV3-kanavalla suorana esitettävän tapahtuman uusi ajankohta on 7. toukokuuta.

Venla-palkinnosta kilpailevat tänä vuonna esimerkiksi eniten ehdokkuuksia saanut draamasarja Sisäilmaa, komediasarja Aikuiset, Viaplan draamasarja Mädät omenat ja viihdeohjelma Vain elämää. Vuoden esiintyjä ja Vuoden ohjelma -kategorioiden yleisöäänestys on parhaillaan käynnissä. Suosikkejaan voi äänestää 11. tammikuuta saakka.