Madventuresin Riku Rantalan takapuolesta löytyi lihansyöjäbakteeri

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Madventures-sarjasta kuuluisuuteen noussut Riku Rantala on päätynyt kohtaamaan seikkailuillaan monenlaisia kommelluksia ja jopa suoranaisia vaaroja. Nyt tähti on avautunut rajusta terveysongelmasta, joka lopulta johti elämäntapamuutokseen. Rantala vieraili taannoin Lilli Länsimiehen ja Mira Rantavuon Treenaat siä -podcastissa.

Rantala kertoi saaneensa Madventuresin kolmannen kauden kuvauksissa vuonna 2008 hiertymän takapuoleensa Papua-Uudessa-Guineassa. Haavaan pesiytyi lihansyöjäbakteeri, joka kaivautui lopulta tähden suoleen.

– Perse piti sitten leikata. Se taisi olla 13 leikkausta puoleentoista vuoteen, Rantala paljasti podcastissa.

Samoihin aikoihin esikoisensa saaneella Rantalalla oli terveyshuolien lisäksi perhe- ja työkiireitä, ja ainoa keino rentoutua oli 1-2 olutta iltaisin. Lopulta Rantala huomasi yleiskuntonsa heikenneen rajusti. Kuin tilauksesta yhteyttä otti valmentaja Tomi Viitanen, jonka avustuksella tähti laittoi elämäntyylinsä remonttiin.

Viitasen avustuksella Rantala aloitti uuden ruokavalion ja alkoi harrastamaan säännöllisesti liikuntaa. Lopulta painoa putosi noin puolessa vuodessa 15 kiloa. Televisiotähti toteaakin koko vaatekaappinsa menneen uusiksi.