Maahantulon rajoitukset tiukentumassa – Schengen-alueen ulkopuolelta saapuvilta vaaditaan negatiivinen koronatestitulos

Matkailu Terveys · Tim Isokivi

Koronaviruksen omikronmuunnoksen leviämistä pyritään hillitsemään maahantuloon liittyvien uusien rajoitusten merkeissä. Ensi viikosta alkaen osalta matkustajia ollaan vaatimassa negatiivinen koronatestitulos.

Sisäministeri Krista Mikkonen kertoi Twitterissä esityksestä, jonka mukaan etukäteen annettu negatiivinen tesitulos vaadittaisiin kaikilta EU- ja Schengen-alueen ulkopuolelta saapuvilta matkustajilta. Käytäntö astuisi voimaan tiistaina 21. joulukuuta.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kertoi Ylelle tiistaina sisäministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön ehdottaneen hallitukselle uusia rajoituksia. Negatiivisen koronatestituloksen tulee olla tehty enintään 48 tuntia vanha. THL ja STM ovat myös suositelleet kaikkia matkustajia tekemään kotitestin heti Suomeen saavuttuaan.