Suomen radioiden soitetuimmat joululaulut listattiin – klassikko putosi ykkössijalta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tekijänoikeusjärjestö Gramex on selvittänyt, mitkä joululaulut ovat soineet tänä vuonna eniten yksityisten radiokanavien aalloilla. Kärkipaikkaa vuosia pidellyt kestosuosikki putosi tällä kertaa pois ensimmäiseltä sijalta. Tilasto on tehty Gramexin radiolta saamien soittotietojen perusteella.

Soitetuin joululaulu on ollut tänä vuonna John Lennonin ja Yoko Onon vuonna 1971 levyttämä Happy Xmas (War is Over). Kappaletta soitettiin yhteensä 592 kertaa. Samalla kärkipaikkaa yli 10 vuotta pidellyt Wham!-yhtyeen Last Christmas putosi toiselle sijalle 526 soittokerralla.

Kolmanneksi eniten kaupallisessa radiossa soi Band Aidin Do They Know It’s Christmas 499 soittokerralla. Neljännellä sijalla on Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You 492 soittokerralla ja viidentenä Katri Helenan Joulumaa 431 soittokerralla.

Joulumaan lisäksi kärkikymmenikköön mahtui neljä muuta kotimaista joulukappaletta. Toiseksi soitetuin kotimainen kappale oli Leevi & The Leavingsin Jossain on kai vielä joulu, kolmanneksi soitetuin oli Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen. Suomalaisten kappaleiden neljännellä ja viidennellä sijalla olivat uudempaa tuotantoa edustavat Haloo Helsingin Joulun kanssa saan ja Suvi Teräsniskan Hei Mummo.