Hintavertailu paljasti suomalaisten ykkössuosikin – yksi pelikonsoli ylitse muiden

Digi · Terhi Piiroinen

Hintavertailupalvelu Hintaoppaan datasta selviää, että vuoden 2021 haetuin tuote oli viime vuoden ja Black Fridayn tapaan Sony PlayStation 5 -pelikonsoli. Konsoli nousi viime vuonna Hintaoppaan koko vuoden haetuimmaksi tuotteeksi jo kuukausi julkaisunsa jälkeen ja on viihtynyt siitä lähtien hakulistan kärjessä.

Toiseksi eniten etsittiin Microsoft Xbox Series X -konsolia ja kolmanneksi eniten niin ikään PlayStation 5 Digital Edition -konsolia, joka on edeltäjänsä täysin digitaalinen, levyasematon versio.

– Kymmenen suosituimman tuotteen lista on jälleen tekniikan- ja elektroniikantäyteinen. Lähes puolet listan tuotteista on pelikonsoleita, mikä kertoo siitä, ettei viihdykkeiden jano ole vielä ainakaan sammumaan päin. Toisaalta PlayStation 5:n huono saatavuus on varmasti osaltaan vaikuttanut hakuaktiivisuuteen siten, että moni lienee tiiviisti seurannut saatavuutta ja hintojen laskua odottavin mielin, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Pelikonsoleiden, puhelimien ja kuulokkeiden lisäksi haetuimpien tuotteiden joukossa oli edellisvuosien tapaan myös urheilukelloja. Joulun jälkeiset alennukset alkavat heti joulupäivänä 25. joulukuuta. Hintaoppaan datan mukaan hinnat ovat alimmillaan 25.–26. joulukuuta, eli heti jouluaaton jälkeen. Parhaimmissa kategorioissa alennukset olivat viime vuonna jopa 30–35 prosenttia, joten voi olla fiksua säästää myös lahjaostoksia joulun jälkeiseen aikaan.

Hintaoppaan vuoden 2021 suosituimmat brändit1. Sony2. Samsung3. Apple