Kissalla todettu ensimmäistä kertaa korona Suomessa

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronaviruksen tiedetään voivan tarttua myös joihinkin eläinlajeihin. Nyt Suomessa on varmistunut ensimmäinen tapaus, jossa virus on todistettavasti tarttunut kissaan. Tapauksesta tiedotti ruokavirasto.

Ruokaviraston mukaan positiivinen näyte otettiin sairaasta kissasta, jonka omistaja eläili lemmikin saaneen tartunnan ihmiseltä. Omistaja on kertonut kissan voivan jo paremmin. Löydöksestä ei seuraa viranomaistoimenpiteitä.

Mikäli ihmisten koronasairastumisten jälkeen kissalla ilmenee hengitystie- tai ruoansulatusoireita, kannattaa lemmikki pitää sisällä. Jos lemmikin oireet edellyttävät eläinlääkärin hoitoa, tulee omistajan olla ensin yhteydessä asiasta eläinlääkäriin puhelimitse.

Lemmikkieläinten, lähinnä koirien ja kissojen tiedetään saaneen jonkin verran koronatartuntoja maailmalla. Monissa tapauksissa lemmikeillä ei ole havaittu minkäänlaisia oireita. Ruokaviraston mukaan ihmisten rokottaminen tautia vastaan suojaa myös tartunnalle alttiita eläimiä.