Fortnite-fanit tyrmistyivät – suosikkipeli kaatui tuntikausiksi

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Epic Gamesin luoma toimintapeli Fortnite on nauttinut valtavasta maailmanlaajuisesta suosiosta vuosien ajan. Keskiviikkona pelaajia kohtasi kuitenkin karvas pettymys, sillä Fortnite-ottelut jouduttiin keskeyttämään tuntikausien ajaksi.

Fortnitessä alkoi ilmetä ongelmia keskiviikkoillasta Suomen aikaa. Pelaajat eivät kyenneet kirjautumaan sisään ja muodostamaan otteluita palvelinten kaaduttua. Ongelmista tiedotettiin Fortniten virallisella Twitter-tilillä.

Ongelmat jatkuivat lopulta noin viiden tunnin ajan. Pelin ylläpito on sittemmin tiedottanut palvelinten olevan jälleen kunnossa. Pelaajille tullaan ensi viikolla tiedottamaan, kuinka Epic Games aikoo korvata heille katkoksessa menetetyn ajan.

Verkossa pelattavassa Fortniten lisäksi myös Epic Games Store -sovelluskauppa kaatui keskiviikkona väliaikaisesti. Fortnitellä oli vuonna 2021 yli 350 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa.