Poliisi vetoaa uudenvuoden juhlijoihin: Ota myös muut huomioon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uuttavuotta vietetään koronatilanteen vuoksi jälleen perinteisistä poikkeavissa merkeissä. Lounais-Suomen poliisi ennakoi juhlinnan painottuvan rajoitusten vuoksi koteihin. Viranomaiset ovat tiedotteessaan kehottaneet ottamaan myös muut huomioon juhlinnassa.

– Poliisi näkyy illan ja yön aikana eri puolilla kaupunkien sekä kuntien keskustoja ja taajamia ja puuttuu muita uudenvuodenjuhlijoita häiritsevään käyttäytymiseen. Koska tänä vuonna vuoden vaihtumista ei voi juhlistaa ravintoloissa, siirtynee suuri osa juhlista yksityiskoteihin. Toivomme, että kaikki kunnioittaisivat juhlan tuoksinassa myös naapurirauha, kertoo komisario Joni Saarimäki.

Valvonta kohdistuu erityisesti alaikäisten päihteiden käyttöön. Yli 15-vuotiaiden alaikäisten alkoholin hallussapidosta seuraa sakkorangaistus. Asiasta myös ilmoitetaan huoltajille ja lastensuojeluviranomaisille.

Poliisi valvoo myös ilotulitteiden käyttöä, ja muistuttaa niiden ampumisen olevan sallittua uudenvuodenaattona iltakuudesta kahteen asti aamuyöllä. Ilotulitteita saavat käyttää ja pitää hallussa vain täysi-ikäiset. Niitä tulee käsitellä turvallisesti, ohjeiden mukaisesti, selvin päin ja suojalasit päässä.