Terveyspalvelut muistuttavat: Turvavälit huomioitava myös ulkona juhliessa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Koronaviruksen tartuntamäärät ovat kovassa kasvussa myös omikronmuunnoksen nopean leviämisen takia. Hallitus ja aluehallintovirastot ovat asettaneet lukuisia rajoituksia Suomeen. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri muistuttaa, että ihmisten kannattaa noudattaa turvavälejä myös ulkona uutta vuotta juhliessa.

– Kaikkia tartunnansaaneita ei pystytä jäljittämään yhtä nopeasti kuin aikaisemmin suurista tartuntamääristä johtuen, joten kaikkia positiivisen tuloksen saaneita pyritään olemaan oma-aloitteisesti yhteydessä ihmisiin, joiden kanssa ovat olleet lähikontaktissa kaksi vuorokautta ennen oireita tai oireiden aikana, kertoo Terveyspalvelujen johtaja Tuula Karhula.

– Myös ilotulitteita seuratessa on hyvä pitää turvavälit kunnossa. Omikronmuunnos leviää helposti eikä siltä voi välttyä myöskään ulkoilmassa, jos lähistöllä on paljon ihmisiä.

Sote-henkilöstön keskuudessa on myös esiintynyt joitain koronatapauksia rokotuksista huolimatta. Sairaustapausten yhteydessä otetaan näytteitä myös asiakkaista, että pystytään todentamaan mahdolliset tartunnat.