Grammy-gaala siirretään jo toista kertaa – koronavirus sanelee edelleen ehtoja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa Los Angelesissa järjestettävää musiikkialan Grammy-gaala oli tarkoitus järjestää pandemian poikkeusolojen jälkeen normaalisti koronavirusrokotusten ansiosta. Tapahtuman organisaattori Recording Academyn mukaan omikronvariantti estää suunnitelmat.

Grammy-palkintoja on jaettu Yhdysvalloissa vuodesta 1958 alkaen. Viime vuonna piti olla poikkeusvuosi, jolloin gaalaa lykättiin. Jälleen kerran on osoitettu, että luulo ei ole tiedon väärti, eikä koronaviruspandemiaa ja sen vastaan käytettyjen keinojen tehoa voi ennustaa. Gaala oli tarkoitus järjestää tammikuun viimeinen päivä. Uutta ajankohtaa ei ole kerrottu, koska tilanne muuttuu jatkuvasti ja koko maailma elää ainakin toistaiseksi viruksen ehdoilla.

WHO:n määritelmän mukaan suurin osa koronavirustautiin sairastuvista ihmisistä saa vain lieviä tai kohtalaisia oireita, eikä heidän tarvitse hakeutua hoitoon. Jotkut kuitenkin sairastuvat vakavasti ja tarvitset sairaalahoitoa. Omikronvariantti näyttää leviävän tehokkaasti myös rokotettujen keskuudessa, mutta se aiheuttaa lähinnä tavallisen flunssan oireita.