Koira johdatti poliisit onnettomuuspaikalle: ”Tosielämän Lassie-tilanne”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lemmikeistä on ihmisille iloa ja seuraa, mutta joskus ne voivat myös kirjaimellisesti pelastaa omistajansa. Juuri näin kävi kahdelle onnettomuuteen joutuneelle miehelle Yhdysvaltojen New Hampshiressä. Lebanonin poliisilaitos sai 3. tammikuuta ilmoituksen vapaan liikkuneesta koirasta Lebanonin Veteran’s Memorial -sillalla.

Poliisi löysi paikan päältä hätääntyneen näköisen isokoisen koiran. Se ei suostunut tulemaan otetuksi kiinni, vaan yritti saada poliisien huomion johonkin. Viranomaiset huomasivat sillan kaiteessa rikkinäisen osion, ja huomasivat lopulta vakavasti vahingoittuneen auton sillan alla. Kaksi miestä oli lentänyt onnettomuuden yhteydessä autosta ulos. Poliiseille selvisi, että toinen miehistä oli Tinsley-nimisen koiran omistaja.

– Se oli kuin tosielämän Lassie-tilanne. Se oli erittäin merkittävää. Koira pelasti ehdottomasti miesten henget. He eivät todennäköisesti olisi selvinneet yön yli kylmässä lämpötilassa, poliisipäällikkö Dan Baldassarre kuvaili CNN-uutissivustolle.

Onnettomuuden uhrit kiidätettiin paikalliseen sairaalaan. Tinsleyn omistaja Cam Laundry kuvailee koiraa omaksi suojelusenkelikseen, ja kertoo palkitsevansa lemmikkinsä uroteon hemmottelemalla tätä toden teolla.