Dubaihin valmistuu maailman ensimmäinen kelluva lomaparatiisi – helikopterikenttä ja luksusvilloja

Matkailu · Terhi Piiroinen

Uusi Kempinski Floating Palace -niminen matkailukeskus on maailman ensimmäinen veden päällä kelluva hotellikompleksi. Se avataan vuonna 2023. Matkailukeskus on ankkuroituna Dubain Jumeirah Beach Roadin varteen.

Lomakeskus koostuu kelluvasta päärakennuksesta, jossa on 156 huonetta ja sviittiä. Hotellia ympäröi 12 eksklusiivista huvilaa, jotka eivät vain kellu, vaan ne voidaan myös siirtää muihin ankkuripisteisiin asuntolaivan tapaan. Majoitustilojen lisäksi viiden tähden Kempinski Floating Palacen päärakennuksessa on myös gourmet-ravintoloita ja baareja, kylpylä ja useita uima-altaita, putiikkeja ja juhlatiloja tapahtumia varten.

Rakennus on jaettu neljään osaan, joita yhdistää keskellä kohoava lasipyramidi. Päärakennuksen vieressä on myös kelluva helikopterikenttä ja laiturikompleksi 16 jahdille. Mitä tulee 12 luksushuvilaan, on osa myynnissä ja loput jää hotellivarauksia varten.

Jokaisessa kaksikerroksisessa huvilassa on suuret panoraamaikkunat, kattoterassi ja infinity-allas sekä sisä- ja ulko-olohuoneet. Asuntoveneissä on kaksi, kolme tai neljä vierashuonetta sekä lisämajoitus huvilassa miehistölle ja henkilökunnalle. Ne on myös varusteltu älytekniikalla ja aurinkopaneeleilla.