Mitä ihmettä? Doomia pelattiin vanhalla lankapuhelimella

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Klassikkopeli Doomia on vuosien varrella tietokoneiden ja konsolien lisäksi muun muassa taskulaskimella, tulostimella, digikameralla ja jopa tuunatulla raskaustestillä. Nyt Doomia on pelattu vanhanaikaisella puhelimella ohjaten.

Verkossa levinneellä vidella pelin ohjaamiseen käytetään kiekkopuhelinta, eli lankapuhelinta jossa numerot valitaan pyöritettävän ohjauslevyn avulla. Nopeatempoisen Doomin pelaaminen tällä tavoin on lähes mahdotonta. Videon jakanut ohjelmoija Greg Smith myöntää tämän itsekin.

– Aivan kamala kokemus. En suosittele, Smith kirjoitti Redditissä.

Greg Smith päätti taannoin muuttaa vanhan kiekkopuhelimen tietokoneen numeronäppäimistöksi. Hän esitteli hämmentävää projektiaan Gihub-sivustolla. Videon voi katsoa tästä linkistä.

Playing DOOM with a rotary phone "gamepad" (pro micro) from ArduinoProjects