Tapio Suominen suorittaa yhdyskuntapalvelusta – lukee satuja kirjastossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rattijuopumuksista tuomittu urheilutoimittaja Tapio Suominen suorittaa parhaillaan yhdyskuntapalvelua. Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi Suomisen lokakuussa viideksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Mies kärähti kesäkuussa kahdesta törkeästä rattijuopumuksesta sekä ajoneuvon kuljettamisesta ilman ajo-oikeutta.

Rangaistus muunnettiin 150 tunnin yhdyskuntapalveluksi. Nyt 57-vuotias Suominen suorittaa yhdyskuntapalvelua Hattulan liikunta- ja vapaa-aikatoimiston palveluksessa. Hän pitää esimerkiksi satupiiriä lapsille.

– Tänään satusetänä Hattulan kirjastossa. Kirjan valitsin nimen perusteella. Norjalaispaita vuodelta 1997, setä ja sukset inasen vanhempia. Satusedän rooli sopii minulle mainiosti! Kysykää vaikka kaikilta exiltäni, Suominen veisteli tuoreessa päivityksessä erikoisessa vaatetuksessa.