Suomenlinnassa 563 000 matkailijaa koronasta huolimatta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Unescon maailmanperintökohde Suomenlinna on ympärivuotinen käyntikohde ja Helsingin kaupunginosa. Suomenlinna on pääkaupunkiseutulaisille ja alueella matkaileville helposti saavutettava ja elämyksellinen paikka vierailulle. Alueelle pääsee 15 minuuttia kestävällä lauttamatkalla.

Suomenlinnassa vieraili viime vuonna 563.000 kävijää. Tämä on 115.000 kävijää enemmän kuin vuonna 2020. Silti matkailu on jäänyt reilusti taakse koronaa edeltäneistä huippuvuosista, jolloin alueella vieraili vuosittain noin miljoona kävijää.

– Suomenlinnan kävijäprofiili oli toisen vuoden peräkkäin erittäin kotimaispainotteinen. Kesäkuun helteet toivat erityisen paljon pääkaupunkiseutulaisia saaristovierailulle. Kesän loppupuolella alkoi näkyä ulkomaalaisten matkailijoiden paluu. Ensimmäisessä vaiheessa palasivat erityisesti keski- ja eteläeurooppalaiset kävijät. Loppuvuodesta alkoi näkyä myös aasialaisia ja pohjoisamerikkalaisia vieraita, kertoo vastaava matkailuneuvoja Eeva Tulenheimo.

Palveluiden ja nähtävyyksien saavutettavuutta parannettiin ottamalla käyttöön Suomenlinnan digiopas. Digioppaan interaktiivisen kartan avulla kävijä löytää palveluihin ja tapahtumiin. Suomenlinnassa on mainiot ulkoilumahdollisuudet ja merelliset maisemat.