Cyan Kicks tähtää Euroviisuihin: ”Rock voi menestyä pop-kilpailussa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Helsinkiläinen Cyan Kicks on yksi tämän vuoden Uuden Musiikin Kilpailun rock-edustajista. Yhtye tavoittelee Euroviisupaikkaa biisillään Hurricane. Vuonna 2016 perustetun yhtyeen muodostavat Susanna Alexandra, Niila Perkkiö, Leevi Erkkilä ja Pietari Reijonen.

Hurricane syntyi yhteistyössä ruotsalais-tanskalaisen metalliyhtye Amaranthen laulajan Elize Rydin kanssa. Suomessa osataan tunnetusti tehdä raskasta musiikkia, ja viime vuodet ovat osoittaneet, että myös rock voi menestyä tyypillisesti melko pop-valtaisessa laulukilpailussa.

– Rock on aina ollut olemassa, ja mainstream-musaa, vaikka se ei median keskipisteessä ole aina ollutkaan. Haluamme osaltamme vaikuttaa, että rock pysyy yhä vahvemmin parrasvaloissa, yhtye toteaa.

UMK-voittaja ja Suomen seuraava euroviisuedustaja valitaan Turun Logomon UMK22-tapahtumassa 26.2.2022. Finaali näytetään suorana Yle TV1:ssä, Yle Areenassa ja Ylen radiokanavilla klo 21–23. Voittajan valitsevat tv-katsojat ja kansainvälinen UMK-raati yhdessä. Äänestys tapahtuu joko veloituksetta Yle.fi-sovelluksella, puhelimitse tai tekstiviestillä.