Metallica palkkasi kiertueelleen koiria – haistavat sairastuneet työntekijät

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaiset rockbändit ovat ottaneet tuoreille kiertueilleen mukaan koiria. Seuralemmikkien sijaan kyse on vainukoirista, joiden avulla pyritään ehkäisemään koronan leviämistä vilkkailla kiertueilla.

Bio-Detection K9 -yhtiön kouluttamia koiria on käytetty Metallican ja 21 Pilotsin esin, ja ne tulevat olemaan käytössä myös Toolin tulevalla kiertueella. Ideana on, että koirat kykenisivät tunnistamaan koronatartunnat roudareilta ja muilta esiintymisten työntekijöiltä. Yleisöä koirat eivät Rolling Stone -lehden mukaan nuuski.

Metallicaa manageroivan Q Prime -yhtiön John Peetsin mukaan koirat eivät ole tähän mennessä tehneet kertaakaan virhearviointeja. Bio-Detection K9:n koiria on käytetty koronatartuntojen tunnistamiseen myös muun muassa NASCAR-autokilpailujen ja Chicago Marathon -juoksutapahtuman yhteydessä.