Fight Club -elokuvaa sensuroitiin Kiinassa – loppu muutettiin koomisella tavalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

David Fincherin ohjaama Fight Club -elokuva keräsi ilmestyessään vuonna 1999 suitsutusta niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Sittemmin elokuva on noussut kulttiklassikon maineeseen.

Fight Clubia Kiinassa katselleita on odottanut hämmentävä yllätys. Sen loppu on nimittäin sensuroitu ja laitettu uusiksi jopa koomisella tavalla. Seuraava kappale sisältää juonipaljastuksia elokuvasta.

Fight Clubin lopussa Edward Nortonin esittämä päähenkilö tappaa oman sivupersoonansa, Brad Pittin näyttelemän Tyler Durdenin. Durdenin suunnitelma kuitenkin toteutuu, ja viimeisessä kohtauksessa päähenkilö katselee ikkunasta räjähtäviä pilvenpiirtäjiä. Kiinalainen versio päättyy ennen räjähdyksiä ja ruudulle ilmestyy erilaisen lopun tarjoava teksti.

– Poliisi selvitti nopeasti koko suunnitelman ja pidätti kaikki rikolliset, estäen onnistuneesti pommin räjähtämisen. Oikeudenkäynnin jälkeen Tyler lähetettiin mielisairaalaan psykiatriseen hoitoon. Hän kotiutui sairaalasta vuonna 2012, tekstissä selitetään.

Vice-lehden mukaan sensuroitu versio julkaistiin kiinalaisessa Tencent Video -suoratoistopalvelussa. Muokattua versiota ei otettu vastaan iloisin mielin, vaan monet paikalliset katsojat ilmaisivat tyrmistyksensä muokatusta lopusta somepalvelu Weibossa.