HUSin sairaanhoitaja vei kuormasta – varasti hengenvaarallisia lääkkeitä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi epäilee Helsingin yliopistollisen sairaalan palveluksessa työskennellyttä hoitajaa törkeästä huumausainerikoksesta ja varkaudesta. Tapauksesta on aloitettu esitutkinta. Hoitajan epäillään varastaneen tuhansia lääkeampulleja.

Helsingissä työskennelleen 35-vuotiaan hoitajan epäillään anastaneen huomattavan määrän lääkkeitä työpaikaltaan. Kyseiset lääkkeet ovat huumausaineeksi luokiteltavia. Poliisi sai ilmoituksen tapauksesta tiistaina 18. tammikuuta.

Kyseinen hoitaja työskenteli Husin sairaalassa Helsingissä. Hänet vangittiin lauantaina 22. tammikuuta. Epäillyn hallusta ja kotoa löydettiin lukuisia ampulleja fentanyyliä ja oxynormia. Molemmat ovat erittäin voimakkaita kipulääkkeitä. Tapauksen tutkinta jatkuu muun muassa kuulusteluilla. Lisäksi poliisi käy läpi valvontakameranauhoja.

– Epäilemme, että hoitaja on vienyt lääkkeitä säännöllisesti viime heinäkuusta alkaen. Tämänhetkisen arvion mukaan fentanyyliä ja oxynormia on viety tuhansia ampulleja, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Nikonen.