Suomen olympiajoukkue on valittu – Pekingiin lähtee 95 urheilijaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen Olympiakomitean hallitus vahvisti lopulliset olympiavalinnat Pekingiin. Kaikkiaan Suomen joukkueeseen valittiin 95 urheilijaa. Talviolympialaiset kilpaillaan Kiinan Pekingissä 4.-20. helmikuuta. Kyseessä on 24. talviolympialaiset maailmanhistoriassa.

– Olemme koko valintaprosessin ajan tehneet tiivistä yhteistyötä lajien valmennusvastaavien kanssa. Viimeisessä valinnassa korostuu luonnollisesti valintakriteerimme suhteessa urheilijoiden ja joukkueiden kansainvälisiin näyttöihin, joita saatiin ihan viime metreille asti, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoo.

Urheilijoilta odotetaan realistista mahdollisuutta sijoittua 16 parhaan joukkoon yksilölajeissa tai 8 parhaan joukkoon joukkuelajeissa. Olympiajoukkueeseen on voitu valita myös uransa nousujohteisessa kehitysvaiheessa olevia urheilijoita. Suomen kisajoukkueessa on urheilijoita yhdeksästä eri urheilumuodosta. Joukkueessa on 51 mies- ja 44 naisurheilijaa.

Olympiajoukkueen nimiluettelo löytyy täältä.