Lomakohteet taiteen ystäville – tässä on kymmenen parasta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Jos halajaa taiteen pariin lomamatkallaan, kannattaa suunnata Italian Venetsiaan. Kanaalien täyttämä kaupunki on Unescon maailmanperintökohde laguuninsa ja kulttuurisesti merkittävän arkkitehtuurinsa ansiosta. Siellä on runsaasti monumentteja, patsaita ja museoita.

Money-sivusto listasi maailman matkailukohteet paremmuusjärjestykseen sen mukaan, missä on eniten taidepitoista koettavaa kaupungin asukasmäärään nähden. Venetsia oli selkeä voittaja, mutta monen yllätykseksi aiemmin biletys- ja rantamestana pidetty Yhdysvaltojen Miami sijoittui toiseksi. Kolmantena on Italian Firenze. Suomi ei sijoittunut 40 parhaan joukkoon.

1. Venetsia, Italia2. Miami, Yhdysvallat3. Firenze, Italia4. Wien, Itävalta5. San Francisco, Yhdysvallat6. Kioto, Japani7. Santa Fe, Yhdysvallat8. Seattle, Yhdysvallat9. Berliini, Saksa10. Milano Italia