Sanna Marinin hallitukselle rajua kritiikkiä – Paula Vesala: ”Rajoituksia tehty näytösluonteisesti”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sanna Marinin hallitus on koronakriisin alusta saakka asettanut tiukkoja rajoituksia erityisesti ravintola- ja tapahtuma-alalle, vaikka sairaanhoitopiirien tutkimustiedot tartuntojen lähteistä eivät ole tällaisia rajoituksia puoltaneet. Koronakriisin alkamisesta tulee pian kuluneeksi kaksi vuotta, mutta sama tilanne jatkuu yhä. Hallitus on pitänyt itsellään oikeuden määritellä ravintola-alan rajoitukset itse, vaikka muista päättävät aluehallintovirastot.

Tutkimustietoon perustumattomien rajoitusten myötä vastarinta on tänä talvena kasvanut selvästi aikaisemmasta, koska hallitus ei ole suostunut kumoamaan perusteettomia rajoituksia. Kulttuurialan äänitorvena profiloitunut Paula Vesala on nyt kiteyttänyt artistien ja heidän taustavoimiensa tuntemukset. Vesala julkaisi sosiaalisessa mediassa kirjoituksen, jossa hän totesi, etteivät nykyiset rajoitukset ole juridisesti perusteltavissa. Monet artistit Antti Tuiskua myöden ovat jakaneet kirjoitusta edelleen.

– Uskallanko edes toivoa että päästään töihin, kun meitä joka käänteessä on pidetty kiinni näytösluonteisesti, ei näyttöön perustuen. Ekana kiinni, vikana auki. Puhutaan että kesällä sitten – meillä on ensin koko kevät edessä, osa kiertueista ja tapahtumista jo jouduttu perumaan tai siirtämään, ei niitä saa siirreltyä takaisin. Jotkut siirrettiin syksyyn ja niiden tieltä peruttiin joku muu esitys. Sulkujen vaikutukset kantavat kauas tulevaan vaikka ovet aukeaisivat nyt heti, Paula Vesala kirjoittaa.

– Eihän sillä ole väliä esiinnynkö juuri minä missään enää ikinä – sillä on väliä että tapahtuma- ja kulttuurialalla on noin 200 000 ihmistä joiden pitää pysyä hengissä vaikka oikeus oman työn tekemiseen on kielletty, ja yrittää jaksaa henkisesti vieläkin tätä samaa loputonta epäoikeudenmukaisuutta, Vesala jatkaa.

Lopuksi hän vielä muistuttaa, että 3. helmikuuta Senaatintorilla järjestetään kello 12.00 alkaen kulttuuri- ja tapahtuma-alan mielenosoitus. Hän kutsuu paikalle kaikki kulttuuri- ja tapahtuma-alaa tukevat ihmiset.