Helmikuu alkaa talvisesti – arktinen tuulahdus tuo lisää lunta ja pakkasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomea riepotteli viikonloppuna voimakkaita tuulia ja runsasta tulisadetta tuonut Valtteri-myrsky. Helmikuun alussa sää jatkuu talvisisena ja kylmänä, joskin onneksi vähemmän myrskyisissä merkeissä.

31. tammikuuta alkavalle viikolle Suomeen saapuu Forecan mukaan akrtinen tuulahdus, sillä maahan virtaa kylmää ilmaa tuulen kääntyessä pohjoisen ja koillisne välille. Päivälämpötilat ovat alkuviikosta maan etelä- ja keksiosassa 5-10 pakkasasteessa ja Lapissa 10-20 pakkasasteessa. Viikon keskilämpötila on 1-3 astetta keskimääräistä kylmempi ja Lapissa 2-4 kylmempi.

Lumisateet jatkuvat myös helmikuun ensimmäisellä viikolla, joskaan eivät yhtä kovina kuin Valtteri-myrskyn aikana. Lähes joka päivä sataa jossain päin Suomea, mutta määrät jäävät ennusteen mukaan vähäisiksi. Kokonaissademäärä on etelä- ja keksiosassa lähellä tavallista ja pohjoisessa keskimääräistä pienempi.

Lauha sää palaa Suomeen tämänhetkisen ennusteen mukaan jälleen helmikuun toisella viikolla. Kyseisen viikon keskilämpötila on Suomessa 1-2 astetta tavallista korkeampi.