Tiedätkö Runebergin torttujen historian? Video paljastaa mistä on kyse

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kauppoihin ovat taas ilmestyneet perinteiset Runebergin tortut, joista on nykyisin varsinkin suuremmissa marketeissa runsaasti valinnanvaraa. Makuasioista pitää kiistellä, mutta yleisesti ottaen Runebergin torttujen katsotaan olevan hyviä silloin, kun ne ovat kosteita ja maukkaita. Kovin moni ei välttämättä tunne kuitenkaan perinteikkään herkun historiaa.

Puheet rouva Fredrika Runebergin osuudesta Runebergin tortun kehittämiseen juontavat kenties siihen seikkaan, että hänen reseptikirjastaan löytyivät aikoinaan valmistusohjeet, jotka olivat hyvin samanlaiset kuin Runebergin tortussa. Ekberg Cafén jo eläkkeellä oleva toimitusjohtaja Maj-Len Ekberg kertoo alla olevalla videolla reseptistä sekä millainen oli alkuperäinen Runebergin torttu, jota he ovat valmistaneet 1800-luvulta lähtien.