Alec Baldwinin vahingonlaukaus – poliisi sai luvan tutkia teleliikennetiedot

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalaisen Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtui taannoin kohtalokas virhe, kun Hollywood-tähti Alec Baldwin ampui vahingossa 42-vuotiaan kuvaajan Halyna Hutchinsin kuoliaaksi. Aseessa piti olla paukkupatruuna. Poliisi on nyt saanut oikeudet tutkia Alec Baldwin puhelintiedot.

Santa Fen poliisiviranomaiset ovat saaneet etsintäluvan näyttelijän matkapuhelimeen. Viranomaiset uskovat, että puhelimesta selviää tarkalleen kaikki tapahtumat ennen kohtalokasta ampumista. Poliisit ovat pyytäneet puhelinta tutkittavaksi jo aiemmin, mutta Baldwin suostui siihen vain etsintäluvan esittämisen jälkeen, New York Post uutisoi.

Baldwin ja kuvausten aseasiantuntija Hannah Gutierrez-Reed lähettelivät sähköposteja aseesta ennen kuvauksia, ja Baldwin toivoi isompaa asetta kuin hänelle oli suunniteltu. On arvioitu, että joku on tuonut aidon luodin paukkupatruunoiden joukkoon. Baldwin on puolestaan väittänyt, että ei edes vetänyt liipaisimesta.