Tammikuu oli tavanomaista lauhempi – Ahvenanmaalla mitattiin 8,8 astetta plussaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tammikuu alkoi kylmänä, mutta kuukauden keskivaiheilla sää lauhtui. Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan tammikuun keskilämpötila vaihteli lounaissaariston noin +1 asteesta Keski-Lapin noin -12 asteeseen. Lämpötilat olivat tammikuussa keskiarvoa korkeammalla.

Tammikuun ylin lämpötila oli Ahvenanmaan Jomalassa kuukauden 13. päivänä mitattu 8,8 astetta. Alin lämpötila oli puolestaan Enontekiön lentoasemalla kuun 8. päivänä mitattu -35,7 astetta. Tammikuussa myös satoi tavanomaista enemmän.

Eniten tammikuussa satoi Helsingissä Kumpulan havaintoasemalla, jossa sademäärä oli 101,4 millimetriä. Vähiten satoi Rovaniemellä Apukan asemalla, vain 14 millimetriä. Maan etelä- ja keskiosassa lunta oli yleisesti noin 15‒30 senttiä tavanomaista enemmän, paikoin lunta oli harvinaisen paljon. Sen sijaan Etelä- ja Keski-Lapissa lunta oli tavanomaista vähemmän.