Balilaista hierontaa Pärnussa – tsaarinajan kylpyläkulttuuri on kansainvälistynyt

Matkailu · Terhi Piiroinen

Virolaisen kylpyläkulttuurin juuret ulottuvat aina tsaarinaikaan asti. Viron kylpyläpääkaupungin Pärnun tunnetuin kohta lienee meren rannalla, vanhan mutakylpylän kohdalla. Se aloitti toimintansa jo vuonna 1838, mutta nykyinen rakennus on vuodelta 1927. Osaksi sitä on noussut Hedon-kylpylähotelli, jonka spassa voi nauttia vaikkapa balilaisesta hieronnasta.

Tsaarinajan kylpyläpalvelut ovat kansainvälistyneet. Balilaisen hieronnan lisäksi voi saada uutta hehkua kasvoille japanilaisen hierontarituaalin myötä. Osa hotellin huoneista sijaitsee vanhassa mutakylpylän rakennuksessa, toiset uudessa rakennuksessa.

– Kylpytakissa ja tohveleissa on mukava hipsiä takaisin eleganttiin huoneeseen ja ihailla vaikkapa parvekkeelta avautuvaa merinäkymää. Matkalaukkuun kannattaa pakata illaksi jotakin tyylikästä päälle pantavaa, sillä tasting menu -ateria hotellin Raimond-ravintolassa on elämys, Visit Estonia kehuu.