Tuulilasin voi tarkastuttaa ilmaiseksi pääsiäisenä – kulunut tuulilasi on turvallisuusriski

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Autoalan insinööriopiskelijat tekevät palveluna autoilijoille ilmaisia tuulilasin kuntotarkistuksia valituilla ABC-asemilla pääsiäisviikonlopun liikenteessä. Kulunut tuulilasi on turvallisuusriski. Monesti tuulilasi mielletään ehjäksi, jos siinä ei ole halkeamia.

– Näkyvyyttä heikentäneet tuulilasin puutteet ovat pahimmillaan myötävaikuttaneet kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien syntyyn. Talvisäällä on erittäin tärkeää puhdistaa auton tuulilasi sekä sivu- ja takalasit huolellisesti jäästä ja lumesta ennen liikkeelle lähtöä. Tuulilasin puhtaudesta on myös tärkeää pitää huolta, sillä likaisen tuulilasin skrapaaminen naarmuttaa lasia herkemmin, Autoalan Tiedotuskeskus muistuttaa.

Ajansaatossa tulleet pienet naarmut ja kiveniskemät aiheuttavat vastavalossa heijastuksia, jotka estävät kuljettajaa näkemästä ajoneuvosta ulos. Tuulilasitarkastuksia tehdään Lohjalla, Hämeenlinnassa, Lappeenrannassa, Oulussa, Seinäjoella ja Raisiossa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.