Jari Aarnio vapautui vankilasta – liikkeitä seurataan nyt jalkapannalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin huumepoliisin entinen johtaja Jari Aarnio on vapautunut vankilasta viikonloppuna. Vankilan sijaan Aarnio suorittaa tuomiotaan valvotussa koevapaudesta. Asiasta uutisoi muun muassa MTV Uutiset.

Koevapaudessa Aarnion liikkeitä valvotaan jalkapannan avulla. Hän vapautuu koevapaudesta kesäkuussa. Aarnio sai yhteensä 13 vuoden tuomion törkeistä huumausaine- ja virkarikoksista, mutta ensikertalaisena hän istuu tuomiostaan puolet.

Helsingin hovioikeus hylkäsi perjantaina Aarnion murhasyytteen, joka liittyi Volkan Ünsalin vuonna 2003 tapahtuneeseen murhaan. Syytteen mukaan Aarnio olisi tiennyt palkkamurhasta mutta jättänyt sen estämättä. Hovioikeuden mukaan jäi kuitenkin näyttämättä, että Aarnio olisi tiennyt uhrin olevan välittömässä hengenvaarassa ilman tilanteeseen puuttumista.