Kangasalla selvisi nettipetostan sarja – huijari etsi uhreja myyntipalstalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kangasalan poliisi on tutkinut laajaa nettipetosten sarjaa. Epäillyt rikokset tapahtuivat internetin myyntialustalla syksyn 2021 aikana. Pirkanmaalaisen epäillyn kerrotaan ottaneen yhteyttä ostoilmoitusten tekijöihin ja tarjonneen näiden etsimiä tuotteita, vaikka hänellä ei niitä todellisuudessa ollut.

Epäillyn tekemät tarjoukset koskivat esimerkiksi ostajien etsimiä kirjoja. Ostajat olivat maksaneet myyjän tarjoamat tuotteet, mutta eivät koskaan saaneet niitä. Rikoksen asianomistajia oli poliisin mukaan eri puolilla Suomea.

Tutkinnanjohtaja Tuomas Korhosen mukaan on tämän kaltaisista rikoksista on tärkeää tehdä rikosilmoitus. Näin rikoksia voidaan sarjoittaa ja saada tekijä vastuuseen oikeudessa. Petoksen todennäköisyyttä voi myös pienentää pyytämällä myyjältä kuva, jossa on myytävän tuotteen lisäksi paperille kirjoitettuna kuluvan päivän päivämäärä.