Suomalaisten elintarvikehitit listattiin – yksi ryhmä ylitse muiden

Koti & Asuminen Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elintarvikkeiden myynnissä tapahtui hieman yllättäviäkin käänteitä vuonna 2021. Valmisruokien ja valmiiden ruoka-annosten kysyntä oli toisena koronavuotena kasvussa. Niitä ostettuun yli miljardilla eurolla perusraaka-aineiden myynnin laskiessa.

Valmiiden ruoka-annosten ja valmisruokien myynti kasvoi vuonna 2021 jopa 16 ptosentilla. Päivittäistavarakauppa ry:n tiedotteen mukaan myös alkoholittomat ja vähäalkoholilliset juomat sekä kivennäis- ja lähdevedet kasvattivat myyntiään.

Valmisruokien suosion kasvun uskotaan johtuvan koronasta, sillä kuluttajat ovat etätöiden ja etäkoulun aikaan helpottaneet niillä arkeaan. Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luodon mukaan jää nähtäväksi, kuinka koronarajoitusten päättyminen vaikuttaa niiden menekkiin.

Luodon mukaan alkoholittomien oluiden suosio kertoo puolestaan juomakulttuurin muutoksesta. Päivittäistavarakaupan koko myynti oli viime vuonna 20,4 miljardia euroa. Siitä elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien osuus oli 14,7 miljardia euroa.