Futurama tekee paluun uusien jaksojen voimin – suosikkihahmon ääninäyttelijä saattaa vaihtua

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

3000-luvulle sijoittuva aikuisten animaatiosarja Futurama tekee paluun ruutuihin. Yhdysvaltalainen suoratoistopalvelu Hulu on tilannut 20 uutta rakastetun scifikomedian jaksoa sen luojilta, Matt Groeningilta ja David X. Cohenilta. Hulun tuotantoja esitetään Suomessa Disney Plus -palvelussa.

Alkuperäisen Futuraman ääninäyttelijät Billy West, Katey Sagal, Tress MacNeile, Maurice LaMarche, Lauren Tom, Phil LaMarr ja David Herman palaavat rooleihinsa uusissa jaksoissa. Variety-lehden mukaan toistaiseksi on kuitenkin epävarmaa, palaako John DiMaggio suosikkihahmo Benderin rooliin. Mikäli näin ei käy, astuu hänen tilalleen uusi ääninäyttelijä.

Uusien Futurama-jaksojen tuotanto alkaa myöhemmin tässä kuussa, ja niiden ensi-iltaa kaavaillaan vuodelle 2023. Futuramaa tuotettiin alun perin Yhdysvaltalaisen Fox-yhtiön toimesta vuosina 1999-2003. Sarja teki enimmäisen paluunsa uusien jaksojen myötä vuosina 2008-2013 Comedy Central -kanavalla.