Suomen teille ilmestyy uusi liikennemerkki – ensimmäiseksi käyttöön Helsingissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen liikenteessä otetaan käyttöön uusi liikennemerkki. Nastarenkailla ajamisen kieltämä merkki otetaan käyttöön kokeiluluonteisesti ensimmäisenä Helsingissä.

Uusi liikennemerkki otetaan käyttöön Lönnrotinkadulla syksyllä 2022, ja kokeilu tulee kestämään vuoteen 2025 saakka. Nastarengaskielto koskee Mannerheimintien ja Hitalahdenkadun välistä alle kilometrin pituista osuutta. Kielto ei koske tontilleajoa eikä nastarenkailla varustettuja polkupyöriä.

Helsingin kaupunkiympäristön mukaan kokeilussa tullaan arvioimaan kiellon seurauksia, noudattamista ja tarkoituksenmukaisuutta. Tavoitteena on parantaa ilmanlaatua, vähentää meluhaittoja ja lisätä kitkarenkaiden käyttöä. Nastarenkaiden käyttöä on jo rajoitettu esimerkiksi Norjassa ja Ruotsissa.