Huikea näky videolle: Etna-tulivuoren purkaus värjäsi iltataivaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italiassa sijaitseva Etna on Euroopan korkein aktiivinen tulivuori. Tulivuori purkautui torstai-iltana, synnyttäen silmiä hivelevän ja pelonsekaisiakin tunteita tilannetta seuranneissa herättäneen näyn.

Purkaus tapahtui Etnan kaakkoisosassa sijaitsevassa kraaterissa noin 2 900 metrin korkeudessa. Purkauksessa syntynyt tuhkapilvi kohosi Reuters-uutistoimiston mukaan jopa kahdeksan kilometrin korkeuteen. Vaikka näky oli hurja, ei tapahtuneen tiedetä aiheuttaneen henkilövahinkoja.

Paikallisten purkauksesta kuvaamat näyttävät kuvat ja videot levisivät nopeasti sosiaalisessa mediassa. Noin 3 300 metrin korkeuteen kohoava Etna purkautuu useita kertoja vuodessa. Tulivuoren viimeisin suuri purkaus tapahtui vuonna 1992.