Sting myi musiikkinsa oikeudet 300 miljoonalla dollarilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maaliskuussa Tampereella esiintyvä muusikkolegenda Sting on liittynyt kataloginsa jättihintaan myyneiden artistien joukkoon. 70-vuotias tähti on myynyt kaikkien kappaleidensa kustannusoikeudet Universal Music Groupille.

Sopimus kattaa sekä Stingin soolotuotannon että The Police -yhtyeen tuotannon oikeudet. Mukana ovat siis muun muassa Roxanne, Every Breath You Take ja Message in a Bottle. Kauppojen tarkkaa hintaa ei ole paljastettu, mutta New York Times -lehden mukaan summan arvioidaan olevan jopa 300 miljoonaa dollaria.

Sting, oikealta nimeltään Gordon Matthew Sumner, nousi julkisuuteen 1970-luvun lopussa brittiläisen The Police -yhtyeen laulajabasistina. Tähti on voittanut uransa aikana 17 Grammy-palkintoa, ja tähden The Police -aikojen sekä soolouran aikaisia levyjä on myyty yli 100 miljoonaa kappaletta. Sting esiintyy Tampereen Nokia Arenalla maanantaina 7. maaliskuuta 2022.