Pitääkö vaatteet pestä ennen käyttämistä? Näin lääkäri vastaa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Useat tekstiilit on suojattu erilaisilla kemikaaleilla, jotka ehkäisevät hometta, rypistymistä tai paloja. Monet pohtivat, tulisiko vaatteet pestä ennen käyttöön ottamista. Nyt asiantuntija kertoo totuuden.

Ihotautilääkäri Liv Kraemer kertoo PureWow-julkaisulle, että vaatteet ja tekstiilit on järkevää pestä ennen käyttöä.

– Pesemättömät kankaat voivat erittää iholle väriaineita, formaldehydiä ja kaikenlaisia ​​viimeistelyhartseja. Ne eivät ole kovinkaan hellävaraisia iholle ja voivat aiheuttaa tekstiilien kosketusihottumaa, Kraemer ohjeistaa.

Hän myös muistuttaa, että tekstiileissä voi olla bakteereja ja hyönteisiä kuljetuksesta tai muiden ihmisten hypistelyn ja sovituksen jäljiltä. Jos on liian kiireinen tai laiska pesemään kaikkia uusia vaatteita heti hankinnan jälkeen, kannattaa ainakin alusvaatteet, lakanat ja pyyhkeet pestä huolellisesti ennen käyttöä. Vauvojen ja lasten vaatteet ovat kaikista tärkeimmät pestävät.